Melontakoulut


Merimelojien melontakoulut

Melontakoulut järjestetään ma-ke klo 18.00 - 21.30 viikoilla 20-26 (alkukesä). Viikoilla 23 ja 24 järjestetään myös viikonloppukurssit la-su klo 10-16.

Paikka

Merimelojat ry:n vaja Humalluodolla Töölössä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen ja maksaminen tapahtuu ainoastaan verkkokauppasovelluksessa. Melontakoulun osallistumismaksu on maksettava ilmoittautumisen yhteydessä. Maksutapoina hyväksymme maksun verkkopankista sekä yleisimmät maksukortit. Muut maksutavat, esim. erilaiset etusetelit tai vastaavat eivät kelpaa.

Huom! Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisen ja melontakoulun voi perua ja saada maksun takaisin vain sairastumisen vuoksi (todistettava aina lääkärintodistuksella, josta käy ilmi melontakyvyttömyys ao. koulun ajankohtana).

Ennen ilmoittautumista varmista siis huolellisesti vielä kerran, että koulun aikataulu sopii sinulle ja olet tulossa nimenomaan Merimelojat ry:n tiettyyn melontakouluun.

Oletko nyt varma valinnastasi? SIIRRY ILMOITTAUTUMAAN (linkki vie Merimelojien Holvi-verkkokauppaan)

Vuonna 2023 melontakoulujen hinnat:

  • aikuiset 120 euroa
  • alle 18-vuotiaat aikuisten melontakoulussa 70 euroa (verkkokaupan alennuskoodi "nuoriso", ikä todistettava ja allekirjoitettu huoltajan suostumus esitettävä melontakoulun ensimmäisenä päivänä)
  • Katso tästä, mihin alennuskoodi syötetään
  • muita alennuksia ei ole.

Merimelojien melontakoulun kesto on kolme arki-iltaa maanantaista keskiviikkoon (18.00 - noin 21.30), yhteensä kymmenen tuntia. Sisältö noudattaa Suomen Melonta- ja soutuliiton sisältösuositusta. Melontakoulussa opetetaan turvallisen vesilläliikkumisen, melonnan ja kajakin käsittelyn perustiedot ja -taidot (ml. avustettu pelastautuminen) sekä teoriassa että kajakeilla meloen. Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitto ry:n määritelmän mukainen uimataito on sekä aikuisten että nuorten melontakurssille osallistumisen edellytyksenä. Kurssin käyminen tai muulla tavoin osoitettu melonta- ja pelastustaito on edellytys Merimelojien jäseneksi liittymiselle.

Huomioi myös että mikäli sää on erittäin huono jonain kurssipäivänä, voidaan kurssia joutua siirtämään päivällä eteenpäin. Poikkeavasta aikataulusta ilmoitetaan aina erikseen.


Melontakouluvarusteet

Mitään erikoisvarusteita ei tarvita, mutta kannattaa ottaa mukaan sään mukaiset urheiluvaatteet, jotka saavat kastua,  vaihtovaatteet sekä pyyhe ja uima-asu saunaa varten. Puuvillaista vaatetusta ei suositella, koska se tuntuu kastuessaan kylmältä. Kajakkiin ei mennä kengät jalassa ja vaikka meloa voi paljain jaloin tai villasukilla, rantatossut tms. ovat mukavammat, koska ne suojaavat jalkoja myös rantautuessa.

Sateeseen voi varautua sadetakilla. Vähän reilumman kokoisen sadetakin saa helposti myös kelluntaliivin päälle vesillä ollessa. Myös auringolta suojautumista on harkittava aurinkovoiteella, -laseilla ja pitkähihaisella paidalla ja lippalakilla tai lierihatulla. Koska merellä on yleensä viileämpää kuin maissa, jokin kevyt ja lämmin vaateparsi on lisävarusteena hyödyllinen. Myös juomapullo voi tulla tarpeeseen.

Silmä- ja aurinkolasien käyttäjien on huolehdittava lasien kiinnipysymisestä kuminauhalla tai vastaavalla. Melomisen ajaksi ei tule ottaa mukaan esim. autonavaimia eikä puhelinta (paitsi vedenpitävässä ja kelluvassa pussissa).

Meloessa on mahdollista että joutuu veden varaan, jonka jälkeen kiivetään avustettuna takaisin kajakkiin tai uidaan rantaan ja jatketaan melontaa. Erityisesti viileämmällä kelillä melonnan jatkaminen läpimärkänä voi tuntua haastavalta, joten vaihtovaatteet ja pyyhe voi olla tarpeen pakata vesitiiviisti varalle mukaan kajakkiin.

Melontakoulussa opetettuihin asioihin voi tutustua jo etukäteen Melontaopas-sivuston avulla (huom. esimerkiksi itsepelastautuminen ja kajakkipyörähdys eivät kuulu melontakoulun sisältöön).

Tiedustelut

Kurssien sisältöä tai käytännön järjestelyitä koskevat tiedustelut 1.3. alkaen sähköpostitse osoitteeseen melontakoulut@merimelojat.fi. Emme vastaa muihin osoitteisiin lähetettyihin tiedusteluihin. Ilmoittautumiset tälle sivulle tulevan ilmoittautumislinkin kautta. Sähköpostitse EI voi ilmoittautua.  • Katso tästä, minne melontakoulujen alennuskoodi syötetään