Melontakoulut

 

Merimelojien melontakoulut

Kesällä 2024 melontakoulut järjestetään ma-ke klo 18.00 - 21.30 viikoilla 21-26,31-33. Viikolla 26 järjestetään myös viikonloppukurssi la-su klo 10-16. 

Paikka

Merimelojat ry:n vaja Humalluodolla Töölössä.

Ilmoittautuminen alkaa 1.3.2024 klo 18.00.

Ilmoittautuminen ja maksaminen tapahtuu ainoastaan verkkokauppasovelluksessa. Melontakoulun osallistumismaksu on maksettava ilmoittautumisen yhteydessä. Maksutapoina hyväksymme maksun verkkopankista sekä yleisimmät maksukortit. Muut maksutavat, esim. erilaiset etusetelit tai vastaavat eivät kelpaa.

Huom! Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisen ja melontakoulun voi perua ja saada maksun takaisin vain sairastumisen vuoksi (todistettava aina lääkärintodistuksella, josta käy ilmi melontakyvyttömyys ao. koulun ajankohtana).

Ennen ilmoittautumista varmista siis huolellisesti vielä kerran, että koulun aikataulu sopii sinulle ja olet tulossa nimenomaan Merimelojat ry:n tiettyyn melontakouluun.

Oletko nyt varma valinnastasi? SIIRRY ILMOITTAUTUMAAN (linkki vie Merimelojien Holvi-verkkokauppaan)

Vuonna 2024 melontakoulujen hinnat:

  • aikuiset 120 euroa
  • 16-17 vuotiaat aikuisten melontakoulussa 70 euroa (verkkokaupan alennuskoodi "nuoriso", ikä todistettava ja allekirjoitettu huoltajan suostumus esitettävä melontakoulun ensimmäisenä päivänä)
  • Katso tästä, mihin alennuskoodi syötetään
  • muita alennuksia ei ole.

Merimelojien melontakoulun kesto on kolme arki-iltaa maanantaista keskiviikkoon (18.00 - noin 21.30), yhteensä kymmenen tuntia. Paikalle voi tulla noin 15 min etukäteen vaatteiden vaihtoa yms. varten. Sisältö noudattaa Suomen Melonta- ja soutuliiton sisältösuositusta. Melontakoulussa opetetaan turvallisen vesilläliikkumisen, melonnan ja kajakin käsittelyn perustiedot ja -taidot (ml. avustettu pelastautuminen) sekä teoriassa että kajakeilla meloen. Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitto ry:n määritelmän mukainen uimataito on sekä aikuisten että nuorten melontakurssille osallistumisen edellytyksenä. Kurssin käyminen tai muulla tavoin osoitettu melonta- ja pelastustaito on edellytys Merimelojien jäseneksi liittymiselle.

Huomioi myös että mikäli sää on erittäin huono jonain kurssipäivänä, voidaan kurssia joutua siirtämään päivällä eteenpäin. Poikkeavasta aikataulusta ilmoitetaan aina erikseen.

 

Melontakouluvarusteet

Mitään erikoisvarusteita ei tarvita, mutta kannattaa ottaa mukaan sään mukaiset urheiluvaatteet, jotka saavat kastua,  vaihtovaatteet sekä pyyhe ja uima-asu saunaa varten. Puuvillaista vaatetusta ei suositella, koska se tuntuu kastuessaan kylmältä. Kajakkiin ei mennä kengät jalassa ja vaikka meloa voi paljain jaloin tai villasukilla, rantatossut tms. ovat mukavammat, koska ne suojaavat jalkoja myös rantautuessa.

Sateeseen ja tuuleen voi varautua sadetakilla. Vähän reilumman kokoisen sadetakin saa helposti myös kelluntaliivin päälle vesillä ollessa. Myös auringolta suojautumista on harkittava aurinkovoiteella, -laseilla ja pitkähihaisella paidalla ja lippalakilla tai lierihatulla. Koska merellä on yleensä viileämpää kuin maissa, jokin kevyt ja lämmin vaateparsi ja päähine on lisävarusteena hyödyllinen. Myös juomapullo voi tulla tarpeeseen.

Silmä- ja aurinkolasien käyttäjien on huolehdittava lasien kiinnipysymisestä kuminauhalla tai vastaavalla. Melomisen ajaksi ei tule ottaa mukaan esim. autonavaimia eikä puhelinta (paitsi vedenpitävässä ja kelluvassa pussissa).

Meloessa on mahdollista että joutuu veden varaan, jonka jälkeen kiivetään avustettuna takaisin kajakkiin tai uidaan rantaan ja jatketaan melontaa. Erityisesti viileämmällä kelillä melonnan jatkaminen läpimärkänä voi tuntua haastavalta, joten tämän varalle vaihtovaatteet ja pyyhe on tarpeen pakata vesitiiviisti mukaan kajakkiin. Tämän takia on myös suositeltavaa että on kokeillut miltä viileämpi vesi tuntuu ja kuinka siihen itse reagoi kastautumalla kaulaan asti jo ennen melontakoulua.

Melontakoulussa opetettuihin asioihin voi tutustua jo etukäteen Melontaopas-sivuston avulla (huom. esimerkiksi itsepelastautuminen ja kajakkipyörähdys eivät kuulu melontakoulun sisältöön). Tutustumalla etukäteen tekniikohin saa myös melontakoulusta enemmän irti ja asiat tuntuvat helpommilta omaksua.

 

Tiedustelut

Kurssien sisältöä tai käytännön järjestelyitä koskevat tiedustelut 1.3. alkaen sähköpostitse osoitteeseen melontakoulut@merimelojat.fi. Emme vastaa muihin osoitteisiin lähetettyihin tiedusteluihin. Ilmoittautumiset tälle sivulle tulevan ilmoittautumislinkin kautta. Sähköpostitse EI voi ilmoittautua.